Etkinlikler ve Yazarlarımız

11.04.2019
ile Cihan Türkeli

Özlem Yayınevi Kitap Fuar, Söyleşi, İmza Günü Etkinlik Takvimi

Kitap Fuarları

11.04.2019
ile Özlem Türkeli

Söyleşi & İmza Günleri

11.04.2019
ile Özlem Türkeli

  

Tuzla Kitap Fuarı, Şubat 2019

          Ekim 2018 Sancaktepe Kitap Fuarı 

 

Yazarlarımız

11.04.2019
ile Özlem Türkeli

     

İrem Türkeli,

1998 Ankara doğumlu. Orta Doğu Teknik Ünversitesi, Eğitim Fakültesi - Kimya Öğretmenliği- son sınıf öğrencisi.

Onun yaşamını en iyisi kendisinden dinlemek daha iyi olacaktır.

Merhaba!

İlkokulda Gülten Dayıoğlu serileriyle başlayan okuma maceram sonraki yıllarda P.C. Cast/ Kristın Cast, Becca Fitzpatrick, Ulysses Moore, Cassandra Clare, Jennifer L. Armentrout, Suzanne Collins, Rick Riordan, Aprillynne Pike … Bu yazar isimleri daha uzar, gider. Bütün çıkan fantastik film ve fantastik romanları takip eder, okur ve kütüphanemin baş köşesinde saklarım. Kitap okuma alışkanlığımın sınırı yoktur. Teneffüste arkadaşlarım dışarı çıkarlarken ben kitap okurum. Boş derslerde, öğlen aralarında, arabada, alışverişte, yatmadan önce… Sizde benim kadar çok kitap okursanız emin olun bu bir yerden patlak verecektir. İlk kitabı, "Ateşin Büyülü Dansı" ikinci Kitabı " Asiller" fantastik gençlik romanları...

Yazın kapısını aralamanın yolu okumaktan geçer… 

Rüzgâr Hoşgör

24 Haziran 2013 yılında Ankara’da doğdu.

Bugüne kadar dinlediği ve izlediği; masal, öykü, film gibi fantastik anlatım ve objelere hayal gücünü de katarak yeni anlatımlara imza attı.

Bu kitapta yer alan fantastik olayların bir bölümünü 2. sınıfta iken yazdı. Ailesinin desteğiyle ilk kitabını yayınlamış oldu.

Dördüncü sınıfa geldiğinde yazdıklarını daha da geliştirerek ciddi anlamda bir kitaba dönüştürdü.

Kitabı okuyan editör, “İlkokul 4. sınıf olan Rüzgâr çok güzel bir anlatımla kendinden büyüklere taş çıkarırcasına yazmıştır…”

Rüzgâr, okul öncesinde başladığı Nar Kolejinin 4. Sınıfında eğitim öğretimini sürdürmektedir. Aynı zamanda eskirim sporu yapmaktadır.

 

 

 Rasim Bakırcıoğlu,

1937 yılında Artvin’e bağlı Ardanuç ilçesinin Aşağı Irmaklar Köyü’nde doğdu. İlkokulu burada okudu. 1949–1950 Öğretim Yılı’nda Kars Cilavuz Köy Enstitüsü’ne girdi. 1956 yılında buradan İlköğretmen Okulu diploması alarak mezun oldu. 1965 yılında İstanbul Eğitim Enstitüsü Pedagoji (Eğitim) Bölümü’nü bitirdi. Enstitüde pedagojinin yanı sıra ikinci dal olarak seçtiği Türkçe öğrenimi sonunda Türkçe öğretmenliği diplomasını da aldı. Daha sonra, Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler Bölümü Tamamlama Programı’na katıldı. Aynı bölümde 1981 yılında yüksek lisans (master) öğrenimini tamamladı.

İki yıl, Ardanuç’un Tosunlu Köyü İlkokulu’nda; beş yıl, Aşağı Irmaklar Köyü İlkokulu’nda öğretmenlik ve başöğretmenlik yaptı. Sekiz yıl, Çorum İlköğretmen Okulu’nda Meslek Dersleri Öğretmenliği, Müdür Yardımcılığı ve Eğitim Şefliği görevlerinde bulundu. Beş yıl, Erzurum Kâzım Karabekir Eğitim Enstitüsü’nde Meslek Dersleri Öğretmeni olarak çalıştı. Üç yıl, Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü’nde; iki yıl, Ankara Gazi Yüksek Öğretmen Okulu’nda Öğretmen ve Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl, Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi’nde öğretim görevliliği yaptı.

 İlköğretmen Okulu’nda ve daha sonra görev yaptığı yüksek okullarda Psikolojiye Giriş, Eğitim Psikolojisi, Sosyal Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışma, Ruh Sağlığı, Öğretim İlke ve Yöntemleri, Ölçme ve Değerlendirme derslerini verdi. 1983 ve 1984 yıllarının yaz dönemlerinde orta öğretimde görev yapan öğretmenlere öğretmenlik formasyonu eğitimi vermek üzere Milli Eğitim Bakanlığı’nca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gönderildi. 1985 yazında iki ay, Anadolu Üniversitesi’nin düzenlediği Özel Eğitim Öğretmenliği Kursu’nda Rehberlik ve Psikolojik Danışma derslerine girdi. Kısa sürelerle MEB Yayımlar Genel Müdür Başyardımcılığı’nda ve Ankara Mamak Lisesi Felsefe Grubu Öğretmenliği’nde bulundu. 1985 yılında kendi isteği ile emekli oldu.

Beş yıl kadar özel dershanelerde Türkçe dersleri verdi. 1987–1998 yılları arasında Özgün Yayınevi Genel Yayın Yönetmeni ve Editörü olarak çalıştı. Aynı yayınevince çıkarılan Özgün Ünite Dergisi ve Çağdaş Ünite Dergisi’ni yönetti ve yazı kurullarında görev aldı.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

 Yazarın yayımlanmış kitapları:

Ruh Sağlığı ve Rehberlik (1976)

Tercih ve Meslekler Kılavuzu (Geliştirilmiş İkinci Baskı, 1987)

Rehberlik ve Psikolojik Danışma (Geliştirilmiş 7. Baskı, 2005)

Ansiklopedik Psikoloji Sözlüğü (2006)

Çocuk Ruh Sağlığı ve Uyum Bozuklukları (Geliştirilmiş Baskı, 2007)

Türkçe Dilbilgisi 1.,2.,3.,4.,5. sınıflar için (Geliştirilmiş Baskı, 2001)

Türkçe Ders Kitabı 1.,2.,3.,4.,5. sınıflar için (Güner Yalçın’la birlikte) (Geliştirilmiş Baskı, 2001)

Okullarda Anılan ve Kutlanan Belirli Gün ve Haftalar (Geliştirilmiş Baskı, 2001)

Yazım Kılavuzu (Geliştirilmiş Baskı, 2001)

 Yazarın yayıma hazır kitapları:

Çocuk ve Ergende Ruh Sağlığı

Ansiklopedik Psikoloji ve Eğitim Sözlüğü

Türkçe El Kitabı –Anlama Anlatım Dilbilgisi -

Çağdaş Meslekler Kılavuzu (Geliştirilmiş 3. Baskı)

Sevgiler (Şiir)

Eylül Uçmak İstiyor, Yavru Serçeler ve Mutluluk Nerede?(Mevlüt Kaplan Edebiyat Ödülü, 2007 üçüncülük ödülünü aldı.) Öykü Kitapları ve Evliya Çelebi Sehatnemesinden Seçmeler, Ömer Seyfettinden Seçme Öyküler, Nutuk, Nasrettin Hoca Fıkraları (düzenleme) kitapları yayınevimizce yayınlandı.

Masal, öykü, şiir, gezi yazısı, deneme, mektup, makale antolojileri (İlköğretim için sınıf düzeylerine göre düzenlenmiştir.)Yazar, kitap çalışmalarının yanı sıra yazdığı deneme ve makalelerini dil, ekin, yazın ve meslek dergileri ile gazetelerde yayımlamayı sürdürüyor.

      Aydın Karasüleymanoğlu

       1943 Artvin Yusufeli doğumlu,

        İlk öykü kitabını lise son sınıfta yayımlayan yazar, çok erken yaşlarda gazete ve dergilerde yazmaya başladı.

        Yüksek öğrenimini Ankara’da tamamladı. Pedagoji eğitimi aldı. Üst düzey görevlerde bulundu.

        Yazıları ders kitaplarına okuma parçası olarak alındı ve bilimsel kitaplarda kaynak olarak gösterildi.

        Çocuk öyküleri dalında Mevlüt Kaplan edebiyat ödülü yarışmasında birincilik aldı.

        Yayımlanmış 20 yapıtı bulunan yazar 1943 Artvin doğumludur.

        30 dünya çocuk klasiğini dilimize çevirmiş ve bu kitaplar Engin Yayınları arasında çok kez basılmıştır.

        Yazarımızın, bu kitaptan da anlaşılacağı üzere şiirsel ve akıcı bir dili vardır. Masallarına bile günümüzdeki toplumsal sorunları, aksaklıkları yansıtmaktadır.

2017 yılında aramızdan ayrılmıştır.

 

Prof. Dr. Ali DEMİR

1952 Artvin-Şavşat-Dalkırmaz Köyü’nde doğan Ali Demir; Çiftlik İlkokulu, Şavşat Ortaokulu, Artvin Lisesi ve Gazi Eğitim Enstitüsü Fransızca Bölümü’nde okudu.

Strasbourg Üniversitesi Avrupa Yüksek Araştırmaları Enstitüsü’nde yüksek lisans (1974-1975), Nancy II Üniversitesi Uygulamalı Dilbilim Bölümü’nde doktora çalışması yaptı (1981-1985).

Kütahya Sanat Enstitüsü (1971-1974), Şavşat ve Hopa Liseleri (1976-1978), Gazi Eğitim Enstitüsü Fransızca Bölümü (1978-1980), Ankara İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi Yabancı Diller Yüksek Okulu (1980-1981), Gazi, Hacettepe, Bilkent Üniversiteleri (1985-1996), Ankara Fransız Kültür Merkezi (1979-1996), Mersin Üniversitesi (1996-2005), Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (2005-2010), Hacettepe Üniversitesi (2011-2014) gibi değişik kurumlarda çalıştı. Fransızca öğretimi, uygulamalı dilbilim, çeviri, sözcük öğretimi, şiir dili vb. konularında dersler verdi, yönetsel görevlerde bulundu.

“Türkiye’de Yabancı Dillerin Öğretimi ve Öğretmen Yetiştirme” (doktora çalışması-1984), “Avrupa Ülkelerinde ve Türkiye’de Eğitim ve Öğretmen Yetiştirme-1994” (doçentlik çalışması), “Uluslararası Gelişmeler ve Türkçenin Durumu-2005”, “Küreselleşme Sürecinde Yabancı Dillerin Öğretimi-2005”, 20 Poètes D’Ankara-1999 (Ankara’dan 20 Şair-ortak çalışma), “J’en ai usé des fers en ton absence-2000” (Ahmed Arif’in “Hasretinden Prangalar Eskittim kitabındaki şiirlerin Fransızca çevirisi), “Kırmızı Mendil-2004 (Anı-anlatı), “Nerde Olursa-2015 (Patrick Pérez Sécheret’den “Nazım Hikmet, Abidin Dino ve Türkiye için şiirler” çevirisi) çalışmalarında bulundu.

Yurtiçi ve yurtdışında; eğitim-öğretim, öğretmen yetiştirme, yabancı dil öğretimi, çeviri, öğretmen örgütçülüğü, karşılaştırmalı eğitim, çağdaş Türk şiiri, Türkçenin yabancı dil olarak öğretilmesi, yabancı dilde öğretim açmazı gibi konularda çalışmalar yapan Ali Demir, değişik öğretmen ve öğretim üyeleri dernekleri ve sendikalarında görev aldı. Emekli olduktan sonra, Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı ile Dil Derneği üyeliklerini sürdürmekte, şiir çevirileri yapmakta, öykü ve roman yazmakta, doğal meyve ve sebzeler yetiştirmektedir.

Özlem Yayınevince yayınlanan kitapları; Bizim Alabaş, Bahçemizdeki Hayvanlar ve Ayı Öyküleri, Dededen Toruna Mektuplar...

 

Yahya TÜRKELİ

Iğdır 1948 doğumlu, Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü, ‘Eğitim Bölümü Mezunu’ Milli Eğitim Bakanlığının çeşitli birimlerinde 44 yıl görev yaptı. 2013 Ocak ayında emekliye ayrıldı.

Hizmetleri:

İlkokul öğretmenliği,(8yıl) Sümerbank Genel Müdürlüğü Halkla İlişkiler Memurluğu,(4 yıl) Rize, Gümüşhane, Kırıkkale, Ankara, Konya illerinde İlköğretim Müfettişliği, (18 yıl) Bakanlık Merkez Teşkilatında “İlköğretim Genel Müdürlüğümde Şube Müdürü (3 yıl) Daire Başkanlığı (2 yıl), APK (2 yıl) Uzman, İstanbul İli İlköğretim ve Eğitim Müfettişi (5 yıl), Ankara'da İl Eğitim Denetmeni (2) çalıştı. 

 Meslek Yaşamındaki Etkinlikleri:

Görevinde gösterdiği gayret ve çalışmalarından dolayı amirlerince verilmiş Aylıkla Ödül (1) ve Teşekkürleri (5) bulunmaktadır.

Bakanlığın açtığı birçok hizmetiçi eğitimi seminer ve kurslarına; kursiyer (8) ve öğretim görevlisi (11) olarak katıldı.

MEB-ODTÜ Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği IV. Ulusal Matematik ve Fen Kongresinde “İlköğretim Fen Bilgisi Öğretiminde Çağdaş Yaklaşımlar” paneline, panelist olarak katıldı.

Çeşitli sivil toplum kuruluş üyesidir.(Ankara, Atatürkçü Düşünce Derneği, Dil Derneği ve Edebiyatçılar Derneği… üyesidir.)

Çeşitli dergi ve gazetede, eğitim-öğretim ağırlıklı olmak üzere 30’dan fazla yayınlanmış makale ve fikir yazısı bulunmaktadır.

Yayınlanmış Kitapları:

  • Göçebe-Çocuk Romanı, Özlem Yayınevi, 2008, Ankara (5.baskı)
  • Eğitsel Çalışmalar – Belirli Gün ve Haftalar, 1987,Gümüşhane
  • Tilkinin Serüveni-Masal, MEB Çocuk Edebiyat, 2002,( 4 seri), 6 - 10 seri Özlem Yayınevi. (3.baskı)
  • Türkiye’de İlköğretim (Dünü-Bugünü-Yarını) Çok Yazarlı (5) (MEB İlköğretim Genel Müdürlüğü Yayını 2002)
  • Belirli Gün ve Haftalar/Eğitici Kol Çalışmalar/Bireysel ve Toplu Etkinlikler, Serhat Yayınları, 2000,İstanbul.
  • Belirli Gün ve Haftalar/ Sos. Etkinlikler, Serhat Yay., 2006,İst.
  • Çocuğunuzu Tanıyın - Toroslu Kitaplığı, 2006, İstanbul. (Özlem Yayınevi 2.baskı)
  • Büküntü – Gençlik Romanı, 2007, Ankara.
  • Okul Harçlığımı Kazanırken, Özlem Yayınevi, 2008, Ankara. (5.baskı)
  • Anadolu Masalları I-II,Özlem Yayınevi, 2016, Ankara
  • Perdeli Pencereler – Öykü, Özlem Yayınevi, 20016, Ankara (3.baskı)
  • Türkçe & İngiizce Okul Öncesi Hayvanlar Adası-seti 10 kitap Özlem Yayınevi, 2018 Ankara. (3. baskı)
  • Okul Önces ve 1. sınıf "Matematik ve Mantıksal Zeka serisi (4 kitap) Özlem Yayınevi, 2021Ankara. (2. baskı) 
  • Kayıp Gezegen  2. Dünya / roman, Özlem Yayınevi, 2020 (4.baskı), Ankara (Azerbaynca'da Azerice Libra Kitap tarafından yayınlandı. 2022) 
  • Şaşkın Âşıklar, roman, Özlem Yayınevi,2017,Ankara
  • Gecenin Sessizliği, öykü, Özlem Yayınevi, 2022, Ankara 

e-posta: yahyaturkeli@hotmail.com

 

 

  Hasan GÜLERYÜZ

 Trabzon-Maçka’da (1954) doğdu. Yavuz Selim İlköğretmen Okulu’nu(1972), Samsun Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilgiler Bölümü’nü (1978), Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri bölümünü bitirdi. (1986) Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü’nde Eğitim Programları ve Öğretimi (program geliştirme) Anabilim dalında yüksek lisans yaptı. (1999) Ülkenin değişik illerinde öğretmen ve ilköğretim müfettişi olarak görev yaptı. Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden öğretim görevlisi olarak emekliye ayrıldı.(2008) İlkokuma Yazma Öğretimi, Yaratıcı Beyin Gücü ve Okuma Yetişeği, Yaratıcı Çocuk Edebiyatı, Çoklu Zekâ Uygulamaları ve Yaratıcı Eğitim; Çiçek Ali, Kırımızı Elma adlı okuma dizileri yayınlandı.

Yayınevimizce yayınlanan kitapları: 

  1. Mısır Anne, (roman)
  2. Ceviz Ağacı, (roman)
  3.  Mağaranın Kızı, (masal)
  4. Çoban Mektupları, (öykü)
  5. Hitit Güneşi. (şiir)
  6. Rüzgarlı Vadi (roman)

İletişim: hguleryuz2002@hotmail.com

               guleryuz.hasan@gmail.com

  

Erdoğan GÜNEŞ,

1969 tarihinde Kars’ın Selim ilçesinde doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Selim’de okudu. Selim Lisesinden sonra Atatürk Üniversitesi, Ağrı Eğitim Yüksek Okulunu bitirdi. Yurdun çeşitli yerlerinde öğretmen olarak görev yaptı. 

 1993 tarihinde Zonguldak ili, Çaycuma ilçesi, Coburlar köyüne tayin edildi. A.Ö.F Lisans Tamamlama Türkçe Bölümü’nü bitirdi. 1997 tarihinde “Atanın Yolunda Gençlik” adlı ilk şiiri yayımlandı. Daha sonra “Bir Kurtuluş Destanı”, “Hatırlıyorum”, “Özlem”, “Toprak Ana”, “Hayal”, “Sana Geldim Çocuk” adlı şiirleri yayımlandı. Haziran 2001 tarihinde Çaycuma ilçesi Saltukova İlköğretim Okuluna atandı. Çaycuma Kültür Şenliğinde düzenlenen yarışmada şiir dalında birincilik ödülü aldı. “Çocuklara Şiir Demeti” adında bir şiir kitabı, “Gülçin’in Beneklisi, Kızak Yarışı, Altın Gol ve Ormandaki Tuzak” adında üç öykü kitabı yayımlandı. Halen Bakacakkadı İlkokulu müdürü olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

E-posta: erdogangunes-@hotmail.com    

 

 

Oğuz Selim YAZICI

 Ankara'da doğdu. Perşembe Merkez Atatürk İlkokulu, Perşembe Merkez Ortaokulu,  Perşembe Lisesini bitirdi. Karadeniz Teknik Üniversitesi, Giresun Eğitim Yüksek Okulundan mezun oldu. İskenderun İlçesi ve Ordu İlinde öğretmen ve yöneticilik görevinde bulundu. Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Yönetimi, Denetimi, Plânlaması ve Ekonomisi bölümünü bitirdi. Trabzon, İstanbul ve Ordu illerinde Eğitim Müfettişi olarak görev yaptı.

 “2009/2010 yılında Eğitim Yönetimi, Denetimi, Plânlaması ve Ekonomisi” alanında Yüksek Lisans yaptı.

 Çeşitli dergi ve yerel gazetelerde makale, şiirleri yayınlandı. Çocuk Edebiyatı alanında Küçük Kaptan, Deniz ve Fındık, Yağmurun Gücü, Sarp-Küçük Çevreci, Defne Macera Peşinde, Mavi Uçurtmam, Hayvan Severler Tayfası isimli çocuk romanları ve Yüreklere Atılan Düğümler şiir kitabı bulunmaktadır.

  Halen Ordu İli  Maarif Müfettişi olan Oğuz Selim YAZICI, evli iki çocuk babasıdır. 

  

Semra  ATASOY

Samsun'da doğdu. Samsun, 50.Yıl İlköğretim Okulu ve 19 Mayıs Lisesinde okudu.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümünden mezun oldu. Arkeolog unvanı aldı.

Çeşitli kazı, yüzey araştırmaları ve seminerlere katıldı.

Arkeoloji ile ilgili bir iş bulamayınca öğretmenlik yapabilmek umuduyla Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Pedagoji eğitimi aldı.

Kısa bir dönem özel şirketlerde çalıştı.

1994 yılında evlendi. Eşinin tayinleri nedeniyle birçok şehirde yaşadı ve sürekli kadınların yaşam koşullarını gözlemledi.

Hamilelik nedeniyle iş hayatından ayrıldı ve bir daha iş hayatına geri dönemedi.

Bir oğlu ve bir kızı var.

Birçok sivil toplum kuruluşu üyesi ve halen sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak çalışıyor.

Kadınların önündeki zorlukları kaldırabilir ümidiyle siyaset hayatına girdi.

Partilerin birçok birimlerinde çalıştı.

Siyaset Akademisi eğitimlerine katıldı ve başarıyla tamamladı.

2007 seçimlerinde milletvekili adayı olmak istedi, kadınların önünde var olan engeller yüzünden vazgeçti.

2009 seçimlerinde Belediye meclis üyeliğine üçüncü sıradan aday oldu.

Çeşitli dergilerde ve gazetelerde kadınlarımızı bilinçlendirmeye yönelik köşe yazıları yazdı ve yazmaya devam ediyor.

Halen Anadolu Üniversitesi, Yerel Yönetimler bölümünde ikici yüksek öğrenimini sürdürüyor…Yayınevimice; Ah Turuncu Koltuğum, Sandıktaki Sır, Uzaya Yolculuk, Korkusuz Pilot, Hayal Dünyası Gezginleri ve Kayıp Yakut Taşı, Hayalet Savaşçıları  isimli kitapları yayınevimizce yayınlandı.

İletişim haberleşme, e-posta:  semratasoy@gmail.com

  

Zeki SARIKAVAK

1958 Yılında Kastamonu-Taşköprü-Sarıkavak köyünde doğdu.

İlköğrenimini doğduğu köy olan Sarıkavak İlkokulunda tamamladı. Ailesiyle birlikte göç ederek İstanbul’un Eyüp Sultan semtine yerleşti. Eyüp Ebussuut Ortaokulunu bitirdi. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Cildiye Kliniğinde açılan sınavı kazanarak İdari Hizmetlerde çalışmaya başladı ve bu arada da Zeytinburnu Akşam Lisesine devam etti. Yüksek Öğrenimini Kocaeli Üniversitesinde tamamladı ve Orta dereceli okullarda İngilizce Öğretmeliği yaptı. 1985 yılında askerlik hizmetini tamamladıktan sonra Tekrar Çapa Tıp Fakültesi Cildiye Kliniğindeki görevine döndü. 1999 yılında emekli oldu.

Turizm, Sağlık ve Eğitim alanlarında çalışmaya başladı. Halen Özel bir Hastanede İdareci ve Özel bir Eğitim Kurumunda Kurum Müdürü olarak çalışmakta olup, haftalık bir gazetede Köşe yazarlığı yapmaktadır.

Özellikle Hasta sağlık çalışanı ilişkileri, İletişim, Beden Dili, Takım ruhu ve takım çalışması, Motivasyon,  Okullarda; sigara, Verem savaş, Alkol ve madde bağımlılığı, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi konularında seminerler vermektedir.

   

Erdal Satuk

25.10.1970 Tarihinde Zonguldak’ın  Gökçebey ilçesi,  Karapınar Köyünde doğdu. İlkokulu Karapınar Köyünde, ortaokul ve liseyi Gökçebey ilçesinde bitirdi. 1988-1990 yılları arasında Gazi Üniversitesi Bolu Eğitim Yüksekokulunda yüksek öğrenimimi tamamladı. 1997-1999 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Lisans Tamamlama Sosyal Bilgiler Bölümünü bitirdi. 1990 yılından bu yana sınıf öğretmenliği yaptı. 2018 yılında Gökçebey Atataürk İlkokulku müdürlüğüne atandı. Bu görevini sürdürmektedir. Özlem Yayınevinde çıkan kitapları; Arı Adam serisi (4 kitap), Çilli Horoz, Çalışkan Karınca&Kaya Kartalı, Kızgın Boğa, Arkadaşım Pati isimli masal ve öykü kitapları bulunmaktadır.

Ayrıca 2003 yılından beri profesyonel arıcılık yapıyorum. 2008’den beri arıcılık alanında kurslarda öğreticilik yapmaktayım.

Evli, iki erkek çoçuk babasıdır. Orta seviyede İngilizce ve Almanca biliyor. 

       İsmail ASLANHATUN

1980 yılı Ankara doğumlu olup aslen Karslıdır. İlk ve ortaöğrenimini 1987-1995 yılları arasında Ankara Mamak’ta okudu. 1995’te Yenimahalle Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümü’nü kazandı. Burada bölüm birinciliğini yakalayan yazarımız, aynı okulun Teknik Lise kısmına geçti.

1999 yılında Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektronik Öğretmenliği’ni kazandı. 4 yıllık üniversite hayatından sonra 2003 yılı Mart ayında MEB tarafından Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak atanan yazarımız bu tarihten itibaren çeşitli il ve ilçelerde öğretmenlik görevi yaptı. 2015-2016 yılında TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda 38 projelik çalışmada Proje Yürütücülüğü yapmış ve “Renkli Zekâ Küpü” adlı beş eksenli robot projesinde de Danışman Öğretmen olarak görev almıştır.

Ankara’nın Polatlı ilçesinde Polatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde müdür yardımcılığı görevini 2017-2018 eğitim öğretim yılında bırakıp aynı ilçenin Ticaret Meslek Lisesi’nde öğretmenlik mesleğine devam etmektedir.

Yazarımız ayrıca bağlama çalmakta olup müzik programları ile de eğitim camiasına hizmet etmektedir.

Özlem yayınevince Yayımlanan kitapları: Lila Ördek, Adadaki Hazine, Dalgalar Üşür mü? (şiir)

Okumaya ve yazmaya meraklı olan yazarımız ayrıca Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü mezunudur. (2. Üniversite-2018)

Felsefe, din bilimleri, psikoloji, siyaset, hukuk alanlarıyla ilgili sürekli okuyan, araştıran yazarımızın henüz kitap olarak basılmamış; deneme, şiir ve öykü çalışmaları vardır. Ayrıca henüz tamamlanmamış iki farklı konuda roman çalışmasına da devam etmektedir. (Biri Psikoloji-gerilim türü, diğeri bilim kurgu).

Yazarın, yayınlanmış üç kitabı bulunmaktadır. Lila Ördek (masal), Dalgalar Üşür Mü (şiir) kitapları bulunmaktadır.

E-posta: aslanhatun@hotmail.com

     

Yazarımız Hülya BORHAN SARIKAVAK Mersin doğumlu, İşletme Mezunu olup evli ve 12 yaşında bir erkek çocuk annesidir.

Hobileri arasında kitap okumak, hikâye yazmak, resim yapmak, doğa ve hayvanlarla ilgilenmek gelir.

Oğlu Serdar İhsan sayesinde  SATRANÇ  hayatının en önemli gayesi haline gelmiştir. BEYKENT SATRANÇ EĞİTİM MERKEZİ 6 yıldır  Beykent B.ÇEKMECE ilçesinde ve İstanbul ve İZMİT ‘de olmak üzere 4 şube ile eğitim hayatına devam etmekte ve  yüzlerce çocuğumuza satrancı öğretmekten gurur duyuyoruz. Hayatın bir satranç tahtası gibi olduğunu düşünürsek olmazsa olmazımızdır, SATRANÇ.

 

Hamdullah Köseoğlu,

 1945 Kars’ta doğdu. Atatürk Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümünü bitirdi. Yazmaya şiirle başladı

     İlk öyküsü -lise öğrencisiyken- Varlık Yıllığı’nda çıktı.

      Bugüne değin çocuklar, gençler ve yetişkinler için yazdığı masal, öykü, roman dalında on beşin üzerinde ödül aldı.

      Yayınlanmış eserleri:

      Kırık Testi, Gül Açar Yüreğimde, Kara Bir Gecede, Sevgi ile Barış, Okuma Sevgisi, Yiğit’in Arkadaşları, Canı Sıkılan Kitap (Dost Kitapevi )

      Saksı ile Çekirdek, Kar Çiçekleri, Uzak Yaz, Kardelen, Yayla Çiçeği, Bir Yıldız Geçiyor, Küçük Savaşçı,  Barış’ın Günlüğü, Yorgunum Anne, Keloğlan Masalları, Dilara’ya Mektuplar, Konuşan Kitap (Bu Yayınevi)

      Çocukluğum Hoşça kal, Aynalı Geyik (Özgür Eğitim Yayınevi )

      Trenler Nereye Gider ( ‘K.’ Yayınevi )

      Başı Bulutlu Uçurtma ( Kültür Bakanlığı )

      Ne Bu Sevda Olaydı / Ne de Bu Ayrılıklar, Mavi Balık, Akıllı Kalem, Uçan Çocuklar, Ay Dede, Güneş Ana, Yıldız Kardeş, Caner’in Kedisi ( Kültür Kitap Sarayı Yayınları )

      Kar Kuşları, Çöl Çiçeği, Az Gittim Uz Gittim, Elimi Bırakma Anne, Küçük Ressam, Yazarına Direnen Öyküler, Çocuk ve Leylek, Mavi Irmak, Yaz Çırakları, Korkak Oğlan, Kent Düşleri, Kendini Arayan Çocuk ( Tudem Yayınevi )

      Küçük Tay (Çınar Yayınları)

      Sesini Özledim Anne (Şimşek Yayınları )

      Küçük Uzaylı, Kurtuluş Masalı, Kumrunun Günlüğü ( Farklı Yayıncılık )

      Çılgın Ezgi, Küçük Balık, Çocuk ve Dede (Doğan Egmont )

      Çil Horoz, Sevimli Köpek ve Küçük Kız, Kaplan Kedi, Dünyayı Kurtaran Çocuk, Karabaş’ın Günlüğü, Güzel atlar Ülkesi,  Karganın Günlüğü,  Gece Karası, Adım Barış, Yer Altı Kenti, Kaykaylı Simitçi  ( Patik Kitap )

İki Arkadaş, Sezer’in Sezgisi, Kınalı Keklik, Işığın Atası, Telli Turna, Karlı Sokak (Özlem Yayınevi)

Çocuk Edebiyatı alanının taanınmış, usta kalemi olan H. Köse oğlu 2022- Mart ayında yaşamını yitirdi. Aramızdan ayrıldı.

     

Nefise Eken

Tokat, Zile’de doğdu. İlk ve Ortaokulu Zile’de bitirdi. Liseyi Tokat Gazi Paşa lisesinden okudu.

Özel bir bankada çalıştı. Emekli olduktan sonra Çorlu Meslek Yüksek Okulunu bitirdi.

Başlangıçta hobi olarak başladığı yazma çalışmalarına gitgide yazarlığa dönüştü. Genel olarak çocuk öyküleri yazmaktadır. Akvaryum ve Gönül Yayıncılık tarafından yayınlanmış 11 çocuk öykü kitabı bulunmaktadır.

Yayınevimizce yayınlanan öykü kitapları; Küçük Köpeğim, Beyaz Tavşan & Ağaçtaki Kız, Makaracı Çocuk & Küçük Ressam, Faytoncu Kız ve Duru Melek Kalpli Kız. Arkadaşım ve Kardeşim, Yasaklı Yol, Pembegül.

Ayrıca edebiyat dergilerinde (Yaba) öyküleri yayınlanmıştır.

Özel bir eğitim kurumunda iki yıl İngilizce dil kursu almış ve orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

İstanbul’da ikamet eden yazar, evli üç çocuk annesidir.

İletişim: nefisekenz@gmail.com

Doğan SOYDAN

Elbistan doğumludur. Elbistan, Çukurca, Muğla, Bursa’da 25 yıl Türkçe-Edebiyat öğretmenliği, 10 yıl gazetecilik yaptı. Bursa’da emekli olduktan sonra 2004 yılında Anakara’ya taşındı.  Lise yıllarında şiirleri yerel gazete ve dergilerde görüldü. “Ahraz Bağdat” öyküsü 1975 yılında İzmir Radyosu’nda sunuldu ve ses getirdi. İlk öykü kitabı 1988’da yayımlandı. O tarihten beri özellikle öykü türünde yazma çabasını sürdürüyor. 

 Eserleri: Delikli Kuruş, Dünyam İğne Ucu, Sen Yine de Üzülme öykü; 81 İl, 81 Şiir kitapları;

- Küskün Martılar, (2017),

 Özlem Yayınevince yayınlanan kitapları: 

- Dedem Diyor Ki, 2021 (2.baskı)

- Dilsiz Meryen / Ahraz 

- Altı Günlük Macera (2018)

- Böyle Diye Diye & Yarasalar Karanlıkta Uçar (2022)

İletişim Adresi:

E-posta: soydan.dogan@gmail.com

ŞEVKET TERZİ

 Amasya İli, Gümüşhacıköy İlçesi, Gümüş Kasabasında doğdu. Sınıf öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği, Eğitim Müfettişliği görevlerinde bulundu. Ocak 2013'te emekli oldu.

 Yazar, elinizdeki bu kitaptan başka, 'Çok Katlı Yaşam'  ve Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu tavsiyeli, 'Tomurcuk' adlı şiir kitaplarını yayınladı. Özlem Yayınevince yayınlanan kitapları; Tomurcuk (şiir) Aya Giden Maymun, Aynadaki Kedi (öykü), Umut Yorgunu (roman).

 Bunlarla birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu tavsiyeli, Dil Bilgisi-4, Dil Bilgisi-5 adlı yardımcı ders kitaplarını yayınladı. Dil ve Anlatım 2,3,4,5 adlı kitaplarını da tamamlamış, henüz yayınlamamıştır.      

  Şiirleri, Milli Eğitim Bakanlığınca Türkçe ders kitaplarına; ayrıca çeşitli özel yayınların ders kitaplarına okuma parçası olarak alınmıştır.

1972 yılında Sivas’ın Gürün ilçesinde doğdu. On bir yaşında ilk masalını kaleme aldı. Ortaokul ve liseyi Selçuk Anadolu Lisesinde yatılı okudu.

1995 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik Haberleşme Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra çok uluslu bir şirkette iş hayatına atıldı.

2000-2013 yılları arasında yaşadığı Almanya’da, 2012 yılında yerel yönetim tarafından  uyum ödülüne layık görüldü.

2013 – 2017 yıllarında Ankara’da çok uluslu bir şirkette görev yaptı. 2018 yılından bu yana eşi ve iki kızıyla birlikte yaşamını Almanya’da sürdürmektedir.

Özlem Yayınevince yayımlanan çocuk kitapları:

- Uzun Sakallı Dede,

- Sihirli Altınlar, (2.baskı)

- Yüzümde Açan Çiçekler.

   

Prof. Dr. Mine Erol, 1929’da İstanbul'da doğdu. İlkokuldan sonra Üsküdar Amerikan Kız Lisesi akabinde Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi, Tarih Bölümünden 1953 yılında mezun oldu. Bir süre Etimesgut Havayollarında danışma olarak çalıştı. Kazandığı sınavla mezun olduğu fakültenin Tarih Bölümünde asistan olarak göreve başladı. Amerika’nın Garp Ocakları ile İlişkileri tezi ile Dr. unvanını aldı. 1960-61 de Fulbright, 1975 ARIT Bursları ile Amerikan arşivinde araştırmalar yaptı. Türkiye’ye döndü. Osmanlı İmparatorluğunun Büyükelçisi Rüstem Bey, Türkiye’de Amerikan Mandası Meselesi, Birinci Dünya Savaşı Arifesinde Amerika’nın Türkiye’ye Karşı Tutumu adlı kitaplarla ve makaleler yazdı. Osmanlı İmparatorluğu’nun Amerika ile Yaptığı Ticaret Anlaşmaları teziyle 1982 yılında Doçent oldu. Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'ndeki kadrosuzluk nedeniyle Konya Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesine geçti. 1988’de profesör ve aynı zamanda Tarih Bölüm Başkanlığı yaptı.  1996 da emekli oldu.

Emekli sonrası yaşamında tarih ve sanata yöneldi. Osmanlı Kâğıt Motifleri ve Cumhuriyet müzesi (ikinci meclis) tavan motifleri adlı ilk kişisel sergisini 1997 de açtı. Yurdumuzun birçok şehrinde kişisel sergi (20), ayrıca  Atina ve Moskova başta olmak üzere, 18 karma sergiye katıldı. Prof. Mine Erol, geçmişte yasanmış olayları, Dünden Bugüne adlı kitabında yayınladı. Müneccimbaşı ve Acil Susam öyküleri Amerika’da yayınlandı. Umut Ask Hayal ve Kanayan Kalpler öykü kitapları, Şiirlerini; Mor Menekşe, Uçan Kuşlar, Sonbahar Renkleri adlı kitaplarında topladı. Mine Erol, ressam Hikmet Çetinkaya’nın atölyesinde çalışmalarına sürdürmektedir.

Özlem Yayınevince yayınlanan kitapları; Küçük Mustafa, Atatürk'ün Çocukluk ve Okul Yılları, Annemden Dinlediğim Masallar.

Genç Şair Şevval Altan, 2001  Ankara’ doğumlu. Atılım Ünversitesinde öğrenimini sürsürmektedir.

Ailesinin görevi nedeniyle yaşamının bir bölümünü Eskişehir ve Erzincan illerinde geçirdi.

Çocukluğundan beri şiire karşı ilgi duyan genç şairin, yazdığı şiirler; ailesi, öğretmenleri ve arkadaşları tarafından büyük ilgi gördü.

Kendine özgü yazdığı şiirleriye yarışmalara katıldı.   MEB düzenlenen şiir yarışmalarıda; 9 sınıfta ikincilik, 10 sınıfta üçüncülük ödülü aldı. Aynı yıl gitmiş olduğu Kıbrıs’ta yayınlanan Halkın Sesi gazetesinde başka bir şiiri yayınlandı.

Genç şair düşünce ve duygularını harmanladığı şiirleri bu kitapta yer alan şiirlerden ibaret değildir.

Okurlarıya paylaşacağı şiirleri, onu geleceğin iddialı şairleri arasına katacağı günler uzak olmaması gerek…

Özlem yayınevince yayınlanan şiir kitabı: Karanfil.(2018)

İsmet Aci,

1956 yılında Artvin ili Şavşat İlçesi Çoraklı köyünde doğdu. İlkokulu köyün üç sınıflı okulunda, ortaokulu Şavşat ortaokulunda bitirdikten sonra 1970 yılında yatılılık sınavını kazanarak Çorum İlk öğretmen okuluna girdi. 1975 yılında mezun oldu. Bingöl İli Karlıova İlçesine sınıf öğretmeni olarak atandı. Sırasıyla Samsun Asarcık, Yozgat Kadışehri, Artvin Borçka ve Artvin Şavşat İlçelerinin köylerinde görev yaptı.1987 yılında Eskişehir üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Eğitim Ön Lisans sınıf öğretmenliğini bitirdi.

     1989 yılında İstanbul İli Küçükçekmece ilçesine atandı. Değişik okullarda öğretmenlik ve idarecilik yaptıktan sonra emekli oldu. Çeşitli dergi ve gazeteler de yazı yazmaya devam ediyor. Evli üç çocuk babasıdır.

Özlem Yayınevince Yayınlanmış Eserleri:

*Mutlu Köy Çocukları, roman, Özlem Yayınevi

*Adsız Sokak Çocukları, roman, Özlem Yayınevi

*Ustanın Çocukları, roman, Özlem Yayınevi

*Ormandaki Kulübe, roman, Özlem Yayınevi

*Mahallenin Çocukları, roman, Özlem Yayınevi

*Bende Çocuktum, roman, Özlem Yayınevi

*Yasaklı Tepe roman Özlem Yayınevi

 

      Hayat Şemi

      Esed CAHANGİR, BANU ÇİÇEK SEN DEĞİL MİSİN?

       Hayat Şemi’nin kendisi ve edebiyatı hakkında kayıtlar.

       Birkaç yıl önce yayınlanan  “Adamlar” adlı şiir kitabının şairi Hayat Şemi’yi üniversite yıllarından tanıyorum. Tanıyorum desem de, aslında tanıştırılmadık, ayrı bölümlerde, o Tarih ben Filoloji’de okuyorduk. Gür saçlarını omzundan aşağı döken, yüzünde, gözünde onu başkalarından hemen seçip ayıran eski zamanlara ait Sophia Loren’in tarihi film kahramanlarını ya da Leyla Şıhlinskaya’nın turna boyunlu Banu Çiçek’ini hatırlatan bu kızı, genellikle vestiyerde paltolarımızı verirken ya da alırken görürdüm.

            Hayat, aşırı modern kızlardan değildi. Hele sadeliği ile çoğundan ayrılır, onu tanımayanlarda bile merak ve ilgi uyandırırdı. Hissederdin ki; bu kızın, çevrenin gürültüsünden, uzay çağının baş döndürücü hızından uzakta, hem ulaşılmaz, aynı zamanda sevimli, yakın ve sıcak bir dünyası var ve o bizim dünyamıza sadece ayaklarıyla dokunur, yüreği ise o dünyanın ritmi ile atar. Ben onu, yirminci yüzyılın sonunda, aristokrat kadınların uzun etekli elbiselerinde, başında hasır şapka ile hayal ederdim. Hem de metro veya otobüste değil faytonla giderken. Hayır, ben onun zamandan geri kaldığını demiyor, söz insanından bahsedildiğinde “ileri” ve “geri” kelimelerinin, gerçekte tasvir edildiği gibi mevcut olmayan anlamlarını anlıyorum. O, ünlü bir çocuk filminin kahramanları gibi sanki çağdaşlığın sihirli elbisesine bürünüp kendi zamanından bizim çağımıza düşmüştü ve bu zamanların her ikisinde de birinin içinde öbürünün dışında yaşıyordu.

        Bu zamanımıza yabancı kızın köylü ya da şehirli, zengin ya da fakir bir aileden olduğunu da söyleyemezdin. Üniversitenin boyalı pudralı kızlarından farklı, ciddi asaletinden ya da her neyse bana öyle gelirdi ki o; köyü de şehri de, zengini de fakiri de kendinde birleştiren manevi bir mekândan asil ve aydın çevresinden çıkan ve en azından bir profesörün kızıdır....

Hayat’ın çağdaş tarz arayışları, en kuvvetli ve tesirli ifadesini “Kimlik” şiirinde bulur. Şair, Bakü’ye adadığı bu şiirde resmi belge tarzını seçer. Başından sonuna kadar mecazi düşünceye dayanan şiirde şehir insan gibi görülür ve onun kimlik belgesi doldurulur.

Özlem Yayınevince Türkçe olarak yayınlanan şiir kitabı: Yazılmamış Şiiirler. (2012)

Hamit Oral, 1946' da Iğdır' da doğdu; İlköğretimini orada tamamladı.

Öğretmen okulunu Rize' de, eğitim enstitüsünü Erzurum' da okudu.

Türkçe öğretmeni olarak sırasıyla; Çorum Ortaköy Ortaokulu, Iğdır Lisesi, Iğdır Atatürk Orta Okulu, Ümraniye Kız Meslek Lisesi, Yalova Kız Meslek Lisesi, Münih Balanschule'de görev yaptı.

Şiire çocukluk yıllarında başladı. Halk hikâyeleri, âşık kitapları, onu besleyen ilk kaynaklardır.

İlk şiirlerinde ulusal tema egemendir, Türk Edebiyatı ve Azerbaycan Dergilerinde çoğu Azerbaycan Türkçesiyle yazılmış şiirleri yayımlandı; bu şiirlerinin ana teması Azerbaycan'ın bağımsızlığı üzerinedir.

Gelenekçi şiir anlayışını terk etmeden modern şiirle buluşması uzun bir aradan sonra olmuştur.

Şiirlerinde, aşk, sıla hasreti, çocukluk anıları, doğa, insanlık, toplumsal ve siyasal eleştiri... temalarını işledi. Klişe tarzlardan uzaklaşıp kendine özgü bir üslupla şiirlerini oluşturdu. Şiirlerinde felsefe, bilim, fantazya da işlenmiştir.

Şiirleri; Türk Edebiyatı, Azerbaycan Dergisi, Deliler teknesi, Edebiyat Nöbeti,

Edebiyatist, Delikli Çınar, Çini Kitap, Berfin Bahar, Yaşam Sanat, Nif Sanat dergilerinde yayımlandı.

Yayımlanmış yapıtları: İnsan İsyandır ( Kanguru Yayınları, 2019) Gökyüzünün

Tamamı Bir Kuş (Özlem Yayınevi, 2020), Kentin Kıyıları (Klaros Yayınevi, 2021)

Yüzey Dokunuş (Klaros Yayınevi, 2022)

 e-posta: hamitoral46@gmail.com

 

Mahmut DEMİR

1953 yılında  Karaman’ın Kazımkarabekir İlçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kazımkarabekir’de yaptı. Akşehir Öğretmen Okulundan  1971 yılında mezun oldu. Adıyaman ve Mersin  illerinde  Sınıf  öğretmeni olarak görev yaptı. 1988 yılında Eğitim Ön Lisans Programını tamamladı. Gazi Üniversitesi, Gazi  Eğitim Fakültesi  Eğitim Yönetimi, Teftişi ve Planlaması Bölümünden 1994  yılında mezun oldu. 1996-2000 yıllarında Almanya Berlin’de Türkçe, Türk Kültürü öğretmeni olarak görev yaptı. Berlin’de TD1 televizyonunda Türk öğrencileri ile Eğitim programları hazırladı ve sundu. “Eğitim” adında bir dergi çıkardı. 1998 Yılında Cumhuriyetin 75. Yılı Berlin Kutlamalarında Eğitim Ataşeliğini temsil etti.  2000  yılında Kahramanmaraş iline İlköğretim Müfettiş olarak atandı. 2005 yılında Türkçe Alanı Destek Ekip başkanlığı yaptı. Yoğunluklu olarak İlk okuma yazma öğretimi üzerinde çalıştı. Ses temelli cümle yöntemi ile ilk okuma yazma öğretimi uygulama sonuçları konusunda araştırmalar yaptı. 2007'de Karaman’a,  2015' de Konya Maarif Müfettişliğine atandı. 2018 yılında Maarif Müfettişliğinden emekli oldu. Örgütlü olmanın bilinciyle, Eğitim-İş Sendikası, Atatürkçü Düşünce Derneği, TEMA, ÇYDD, Tüm Müfettişler Derneği üyesidir. Çevre ve Karaman Eğitim Gönüllüsüdür. Evli, Matematik Öğretmeni bir kızı, Mekatronik Mühendisi bir oğlu var. Emekliliğin toplumsal sorumluluklarımı bir kat daha artırdığını düşünüyorum. 

 E-posta: mahdemir@gmail.com

 

Fahrettin ALAY

1956 yılında Iğdır’da doğdu.

1981 yılında Sivas Eğitim Enstitüsünü bitirdi. Uzun yıllar öğretmenlik ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yaptı. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde çalıştığı dönem içinde teksir makinesiyle çoğaltarak “Halk Eğitiminin Sesi” isimli eğitim ve kültür dergisi çıkardı.

1989 yılında, Akara 5. Akşam Sanat Okuluna atandı. Ankara’da çalışmaya başladığı yıllarda Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde lisans eğitimini tamamlayarak mezun oldu. 1998 yılında Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğüne şube müdürü olarak atandı. 2016 yılında emekli oldu.

Lise yıllarından yazmaya başlayan yazarın birçok gazete ve dergide hikâye ve yazıları yayımlanmıştır.

Eserleri:

1- Gözleri Gönlümde Asılı - Mola Kitap, 2015

2- Müjde’nin Rüyası - Zengin Yayıncılık, 2016

3- Anık(Dağ Reyhanı) - Zinde Yayıncılık, 2018

4- Kavgayı Korkaklar Başlatır - Özlem Yayınları, 2021

Yazar ile yazışma

fahrettinalay@hotmail.com

https://www.facebook.com/fahre...

https://www.instagram.com/fahrettin_alay

 

 

Gökhan Baysal,

Ankara’da doğdu. İki yaşında babasının memuriyeti nedeni ile İstanbul’a taşındılar.

İstanbul Teknik Üniversitesi “Elektronik ve Haberleşme” bölümünden mezun oldu. Haberleşme mühendisi olarak iş hayatına atıldı. Şu anda Bilişim sektöründe çalışıyor.

Evli ve bir çocuk babasıdır.

1999 senesinden beri Almanya’da yaşıyor.

Türkiye’de kitap okuma alışkanlığının artması için gönüllü çalışmalar yapıyor.

Sosyal medyada kısa yazıları yayınlandı.

Bu kitap yayınlanmış ilk kitabıdır.

 Yazarla İletişim: gokhan.baysal321@googlemail.com